Obecnie najwięcej restauratorów zarabia mnóstwo pieniędzy, a wręcz prawdziwe, przysłowiowe kokosy, na potrawach serwowanych na wynos. Jeszcze kilka lat temu jedzenie na telefon w naszym kraju nie było tak popularne. Nikt o tym nawet nie myślał. Jeśli chcieliśmy pożywić się smacznym i ciepłym jedzeniem podczas przechadzek ulicami miasta, musieliśmy odwiedzać bary lub restauracje i zamawiać to, na co w danej chwili mieliśmy ochotę. Dzisiaj jest nieco inaczej, a w zasadzie… zupełnie inaczej.
Obecnie niemałym zainteresowaniem cieszą się usługi określane mianem „jedzenie na telefon”. Pozwalają one zarobić osobom bez pracy (jako dostawca) lub dorobić innym do pensji. Zadajmy sobie jednak pytanie – dlaczego coraz więcej Polaków wybiera jedzenie na telefon i korzysta z usług tego rodzaju?
Po pierwsze należy wspomnieć, że wiele lokali serwuje jedzenie na wynos i na telefon do późnych godzin wieczornych lub nawet całą dobę. Możemy zatem zamówić interesujące nas przysmaki w każdej chwili i o każdej porze. Po drugie – kolejnym atutem tego rozwiązania są zerowe lub wręcz minimalne koszta dostawy. Jedzenie na telefon to również świetne rozwiązanie dla osób samotnych, które nie potrafią lub nie lubią po prostu gotować oraz, oczywiście, dla zabieganych studentów. Jedzenie na telefon jest jedną z usług popularnych dziś, które zapewniają dochody restauracjom. Drugim, niezwykle istotnym, są usługi cateringowe.
W dzisiejszych czasach wiele firm tworzy wyszkolone w obsłudze imprez kadry profesjonalistów dbających o przebieg imprezy zgodny z zaplanowanym scenariuszem. Firmy działające na polskim rynku specjalizują się zarówno w cateringu dla firm jak i tym okolicznościowym.
Catering okolicznościowy to świetna kuchnia będąca idealnym dodatkiem do imprez domowych (urodziny, komunie, chrzciny) i tych na świeżym powietrzu takich jak wesela czy garden party.
Z kolei catering dla firm, to przede wszystkim spotkania biznesowe, imprezy integracyjne, konferencje i wiele innych. Firma wykonawcza służy pomocą i doradztwem w doborze menu i organizacji całej imprezy… na tym właśnie zarabiają dziś najbardziej restauracje.
- Konstrukcje reklamowe
- Jedziemy do Les Deux Alpes
Zobacz też: